Čišćenje laptopa

 

čišćenje laptopaČišćenje laptopa se radi jednom godišnje kako bi se omogućio duži radni vek i stabilan rad ovom uređaju. Čist laptop je uvek spreman za rad i na povišenim letnjim temperaturama, čak i bez dodatnog postolja sa kulerom. Ali, posle nekog vremena, prašina, masnoća, pepeo i ostala prljavština se nakupe i uspore laptop. U tom slučaju, prvi simptomi su sporo podizanje sistema na laptopu, laptop sporo radi, teško podiže sistema, baguje, jako je topla ili čak vrela tastatura, često se dešava iznenadno gašenje i stalni restart. Ako se uporno uključuje laptop može doći do pregorevanja procesora ili grafičkog čipa.

Ako vam se bilo šta od ovoga dešava, proverite najpre da li je sve u redu sa baterijom laptopa. Probajte da uključite laptop samo sa adapterom. Mekanom četkicom prebrišite otvore ili usisivačem slobodno pređite preko svih otvora za hlađenje na laptopu. Često se dogodi formiranje takozvanog "tepiha" na rešetki za hlađenje, usled čega se sav topli vazduh vraća nazad i dodatno greje sve komponente laptopa. Ako je okom vidljiv, pokušajte čačkalicom da lagano rastresete tepih i prašinu, a zatim usisivačem pređite preko rešetke. Budite veoma pažljivi kako ne bi ste izazvali neko oštećenje.

Ako se problem i dalje ponavlja, vreme je za generalno čišćenje laptopa.

Došlo je leto i temperatura raste iz dana u dan. Vrela tastatura i znojenje dlanova uz laptop su samo neki simptomi koji nas navode na čišćenje laptopa od prašine ili kupovinu stalka za hlađenje. Ako je vaš laptop prljav, nije čišćen od kako je kupljen, stalak za hlađenje neće pomoći. Kompletno čišćenje vam jedino može rashladiti laptop !

 

AKCIJA - ČIŠĆENJE LAPTOPA OD PRAŠINE I BRISANJE VIRUSA - CENA 1500 DINARA

 

Ako niste vešti u rasklapanju laptopa, savetujemo vam da ne pokušavate sami da ga otvarate. Prvo, možete da oštetite njegove inače osetljive komponente. Drugo, može se desiti da napravite još veći problem ako zaboravite da vratite neki deo na svoje mesto. Razni tutorijali sa Youtube-a su korisni za rasklapanje i čišćenje laptopa, ali samo ako znate šta radite.

Ciscenje laptopova obavljamo na terenu i u servisu, po najpovoljnijoj ceni. U zavisnosti od modela laptopa zavisi i pristup čišćenju.

Redovna cena usluge čišćenja laptopova i nanošenja nove termičke paste je od 1.200 - 2.000 dinara. Zato iskoristite povoljnost letnje akcije.

 

Čišćenje laptopova

 

Šta podrazumeva čišćenje laptopa?

- Čišćenje rashladne grane, kulera, unutrašnjosti laptopa, rešetke, svih komponenti.

- Čišćenje tastature laptopa od masnoće, pepela, vlage, prašine.

- Obavezno nanošenje nove termičke paste na procesoru, grafičkom čipu i čipu biosa.

- Eventualna provera softvera na laptopu (samo na zahtev vlasnika računara).

Šta se postiže čišćenjem laptopa

 

Laptop ima svoje hlađenje koje je sasvim dovoljno ako se laptop čuva od kontakta sa prašinom, pepelom, vlagom ... itd. Međutim, i najupornija briga o laptopu često biva nedovoljna pa se dolazi u situaciju da laptop bude prljav. To znači da je neophodno čišćenje, naročito pred leto, pred odmore, kada dnevna temperatura prelazi i 40 stepeni celzijusa. Kompletno čišćenje ubrzava rad laptopova, produžava radni vek laptopa i smanjuje rizik od kvara.

Provera temperature laptopa

 

Za proveru radne temperature možete koristiti proveren i dobar program pod nazivom Speedfan. Preuzmite ga klikom na Speedfan download, instalirajte i konstatujte temperature: Temp 1 - (unutrašnjost kućišta), Core - Procesor (CPU), grafički čip - (GPU), hadr disk ( HDD) ... itd. Oznake Fan 1, Fan 2 ... itd, su inače brzine kojom se okreću ventilatori (kuleri).

Takođe, nešto jednostavniji program za nadgledanje i kontrolu temperature procesora je i Core Temp.

Nešto više o Speedfan-u i ostalim programima pogledajte i na našoj stranici Programi za PC download.

 

Tagovi: čišćenje laptopa, ciscenje laptopova, kako da očistim laptop, na koliko vremena se čisti laptop, jeftino čišćenje računara, kompletno čišćenje od prašine, čišćenje tastature na laptopu, sredjivanje laptopa.

Čišćenje laptopa Beograd - 064 / 242 - 60 - 60